Make your own free website on Tripod.com

Carl Eyckmans

Carl Eyckmans werkte als acteur of regisseur aan een honderdtal producties bij Antwerpse, Brabantse en Oost-Vlaamse liefhebberskringen. Als acteur won hij het Antwerpse Stadsfestival en behaalde hij in 1987 een nominatie in het Ravijtstornooi. Datzelfde jaar schreef hij samen met Rudi Delhem "Playback" waarmee hij in het professionele Fakkeltheater Antwerpen terechtkwam. In de Antwerpse Stadsschouwburg regisseerde hij de creatie van "Eén Gezicht". In opdracht van het Beverse poppentheater Toepeneus schreef hij twee jeugdboeken. In 1991 en 1993 organiseerde hij het "Vlaams Poppen- en Theaterfestival" te Beveren-Waas. Hij is mede-oprichter van Theater Pinto-­ Deurne dat gespecialiseerd is in kleinschalige toneelproducties.

Voor toneel is hij auteur van "(On)Zinnige (On)Zin van de (On)Zin" (twee bundels eenakters), "De Zelfmoord", "Reizigers" (in 1993 gecreëerd door het Centrum voorAmateurkunsten-Brussel en in 1994 geprogrammeerd door het Fakkeltheater), "Wegens personeelsgebrek zijn deze zalen gesloten. Gelieve ons daarvoor te verontschuldigen. ", "Komedie voor Rik", "De Dag dat de Paus uitgleed" en "Passanten" (een "gevolg" van "Reizigers"), "Liefde voor een Generaal" (dat een nominatie ontving voor de Gentse Pol De Montprijs). Hij leverde eveneens tekst voor de Theater Paljasproductie "Ultieme Misverstanden" (1992).

Ook de eenakters "Verzoening", "Gevangenen ", "Het Ontbijt ", "Verstekelingen" en "Eva slaapt even" vloeiden uit zijn pen. In 1993 schreef hij in opdracht voor Poppentheater De Spiegel uit Mechelen het scenario "Klein Duimpje" dat zijn première in Frankrijk mocht beleven en dat in 1994 te Roeselare winnaar werd van het 14de Landjuweel voor Poppen­- en Figurentheater.

Carl Eyckmans vertaalde drie toneelstukken van de Amerikaanse auteur John Patrick : "Suicide any one?" ("Iemand zin in een zelfmoordje?}, "The Magenta Moth" ("Bloeddropjes"), en "It's a dog's life!" ("Wat een hondenleven! ").